Ulei de Dafin

  • Cod produs: ULE006M
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 33,00lei

  • Fără TVA: 33,00lei

Opţiuni disponibile



Dafinul (Laurus nobilis Linnaeus) este originar din bazinul mediteranean, este un arbust vesnic verde foarte iubit si raspandit, folosit in special in medicina fi farmacie.

In Grecia antica a fost una din cele mai iubite plante recomandat ca medicament şi condiment atribuindu-se proprietăţi energizante, medicament impotriva ciumei, se considera ca indeparteaza spiritele rele. In vremea imperiului Roman era simbol de înţelepciune.

Uleiul de dafin este produs prin presarea intre placi incalzite a frunzelor copacul matur de dafin. Consistenta de unguent, se topeşte la aproximativ 35 ° C, are o culoare un verde inchis, miros picant şi gust amar.

Are proprietati detoxifiante, antibacteriene, antifungice şi antalgezice, anti-acneic, amelioreaza seboreea. Foarte recomandat in igiena orala, amelioreaza nevralgiile dentare si infectiile gurii, eficient in tratarea aftelor şi a gingivitelor. Recomandat ca remediu pentru reumatism (inclusiv cronic) si ameliorator al durerilor asociate, in micoze, inflamaţii si infecţii. Ajuta in ameliorarea sau vindecarea ranilor, vânătăilor, durerilor de cap.

Uleiul de dafin este ingredientul principal in prepararea unui sapun faimos: sapunul de Aleppo sau sapunului de Alep (Informatii despre acesta pe wikipedia: "Aleppo Soap"). Săpunul de Alep poate fi utilizat zilnic ca săpun obisnuit pentru corp si fata, dar este folositor și ca sampon, ca masca de fata, crema de ras și pentru imbaiat sugarii si copii.

Proprietăţi:

  • analgezic
  • antiseptic
  • aromatic
  • puternic antibacterian cu spectru larg
  • antiviral
  • purifiant
  • fungicid
  • stimulent
  • tonic al firului de par si al scalpului

Moduri de folosire:

  • fabricarea sapunului de Alep
  • direct sau ca ingredient principal in masca pentru tenul acneic sau gras, in tratarea diverselor afectiuni cum ar fi furuncule si cosuri
  • direct sau ca ingredient principal in tratarea problemelor parului cum ar fi mătreaţă, caderea acestuia
  • direct pe piele in tratarea micozelor şi infecţiilor
  • ungerea zonelor intime pentru tratarea candidei sau a altor afectiuni
  • direct sau in pasta de dinti pentru afte bucale, gingivite, dureri dentare, in general in igiena orală
  • ca atare sau in diverse combinatii de uleiuri pentru masarea zonelor afectate de reumatism
  • preparati un unguent topind la bain marie 3/4 ulei de alep si 1/4 ceara de albine utilizati-l pentru orice durere cutanata, infectie. Pentru tenul acneic alt preparat pe baza de uleiuri in loc de ceara de albine este recomandat.
  • adaugati 1/2 lingurita de ulei de alep in crema de fata preferata pentru a-i da un plus de proprietati anti-acneice, desinfectante samd.
  • adaugati 1 lingurita de ulei de alep in masca preferata pentru par. Samponati dupa utilizare

Tineti cont de mirosul puternic, picant, amar, uneori combinarea cu un ulei esential este preferata. Recomandam uleiurile esentiale puternice: salvie, melissa, samd.

Continut: 100 gr produs, ambalat in cutie cosmetica de plastic de 120-170ml sau pentru cantitati mai mari, bidoane de 500+/1000ml

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: dafin, ulei dafin, ulei laur, laur, alep, aleppo